Per juokus į geresnę santuoką

 

Apie seminarą plačiau :

Nesavanaudiškos lyderystės institutas (NLI) skatina lyderių ugdymą, savanorystės ir santuokos stiprinimo plėtrą Lietuvoje. Šiuo metu vykdomas projektas skirtas santuokos stiprinimui – Mark Gungor dviejų dienų DVD seminaras „Per juokus į geresnę santuoką“.

“Per juokus į geresnę santuoką“ – netipiškas savaitgalio video seminaras su diskusijomis apie santuoką. Tai šventė poroms, galimybė linksmai praleisti laiką kartu ir kitomis akimis pažvelgti į savo sutuoktinį.

Mes – vyrai ir moterys – iš prigimties esame visiškai skirtingi, tačiau apie savo skirtybes mažai ką žinome. Kaip ir nedrįstame garsiai prabilti apie šeimyninio gyvenimo intymumą, kuris yra toks svarbus kiekvienam. Seminaro autorius Mark Gungor sudaužo daugelį nusistovėjusių stereotipų. Jo išsakyta tiesa apie vyrus ir moteris šokiruoja, stulbina, kartais net erzina…

Lietuvoje mes dar nesame girdėję tokio kalbėjimo apie partnerystę ir šeimą. Juo labiau, kad M. Gungor daro tai su pavydėtinu humoro jausmu. Nepajusite, kaip greitai prabėgs seminaro laikas, nes beveik visą laiką kvatosite iš širdies. Pasisemsite vertingų žinių, kaip sustiprinti arba iš naujo padėti laimingo šeimyninio gyvenimo pamatus, atnarplioti santykių mazgus.

Šį seminarą poroms geriau išgirsti kuo anksčiau, nes gautos žinios iš tiesų gali padėti geriau suprasti vieniems kitus, nebedaryti klaidų. Esame tikri – į jūsų santuoką plūstels gaivus teigiamų permainų vėjas!

Koks gi tas Marko Gungoro „plyšk iš juoko“ požiūris  į sutuoktinių gyvenimą?:

„Pasakojimas apie dvejas smegenis“  dalyje Markas aiškina „santykių fizikos dėsnius“ .

Intriguojančioje dalyje „Nepakartojamas seksas“ autorius pristato penkis žingsnelius, kuriuos porai patartina žengti, norint patirti geresnį vedybinį seksą. Nepražiopsokite!

Sesijos „Kaip išlikti susituokus ir nieko nenudėti“ metu seminaro dalyviai turės progos aptarti atleidimo galią savo vedybiniame gyvenime arba, kaip mėgsta sakyti Markas, paspausti mygtuką „Reset“.

O dalyje „Mano vėliava arba Kuo gyvena sutuoktinis“ autorius rodo naują būdą, kaip sužinoti, kuo gyvena ir alsuoja sutuoktinis.

[youtube http://www.youtube.com/watch?v=Azqo4RJNlIg]

Ištrauka iš seminaro (1,14 min.)

Seminaro autorius Mark Gungor yra dvasininkas, ir vienas žymiausių konsultantų šeimos ir vedybinio gyvenimo kausimais JAV. Taip pat jis veda radijo laidas, dirba lektoriumi, yra parašęs knygą ,,Laugh Your Way to a Better Marriage“.

Dažniausiai užduodami klausimai:

Kaip ir kodėl seminaras atsirado Lietuvoje?                                                                                                               

Į šį klausimą atsako  Klaipėdos Miesto bažnyčios  pastorius Sauliaus Karosas:

„Šio seminaro atsiradimas Lietuvoje turi savo istoriją: prieš devynerius metus mes su žmona pirmą kartą surengėme romantišką randevu, kuris buvo skirtas bažnyčios bendruomenės žmonėms. Tai buvo dviejų dienų išvyka sutuoktiniams, kad jie galėtų pasipuošti, pabūti romantiškoje aplinkoje, be vaikų – pašokti, pažaisti, gerai išsimiegoti ir paskui dar skirti laiko mokymuisi, kaip pagerinti savo santuoką. Vėliau romantišką randevu rengdavome kasmet – vieną kartą metuose. Ir kiekvienais metais, kai baigdavosi išvyka, visi iš karto klausdavo, kada rengsime kitą susitikimą. Tai būdavo toks puikus patyrimas, jog norėdavosi po mėnesio ar dviejų jį vėl pakartoti, tačiau įsisukdavome į rutiną ir praeidavo metai. Ateidavo  šv. Valentino diena ir mes vėl organizuodavome romantišką susitikimą. Po to pamaniau, kad būtų puiku surengti seminarą, kuriame pakartotume tai, ko mokėmės, ir kad daugiau žmonių galėtų dalyvauti. Tuomet į mano rankas ir pateko M.Gungoro DVD seminaras „Per juokus į geresnę santuoką“. Aš jį peržiūrėjau, man labai patiko. Tuomet išverčiau kelias dalis į lietuvių kalbą, kad galėtume pažiūrėti su draugais: norėjome sužinoti, ar Lietuvoje tiktų toks mokymosi būdas. Visiems labai patiko! M.Gungoro paprašėme atstovauti jį Lietuvoje – paplatinti  DVD seminarą, kuris Amerikoje labai plačiai naudojamas. Mes įsigijome licenciją, įgarsinome seminarą ir organizavome dviejų dienų susitikimą su šokiais bei linksmybėmis. Pamatę, jog tai užima truputį per daug laiko,  palikome tik mokomąją medžiagą, diskusijas prie staliukų. Stengiamės seminarą padaryti labiau panašų į pasimatymą. Gal dėl linksmos ir neįpareigojančios aplinkos, dėl to, kad niekas nesėdi su užrašų knygutėmis, informacija lengvai priimama, daugelio atsiliepimai apie seminarą labai geri.

Nuo 2012 metų pradžios šis seminaras iškeliavo į visus didžiuosius Lietuvos miestus ir į mažesnius miestelius. NLI veiklos dėka ( NLI  yra  Mark Gungor DVD seminaro „Per juokus į geresnę santuoką“  pagrindinis įgaliotas atstovas Lietuvoje) daugiau nei dešimt  krikščioniškų organizacijų yra įsigijusios licencijas su galimybe organizuoti seminarus savo mieste ( Gerosios naujienos centras, Gyvenimo ir tikėjimo institutas,Tarptautinė lyderystės akademija, Lietuvos šeimų centras ir kt.) Tikrai nemažai žmonių jame jau yra sudalyvavę. Džiaugiamės tuo, nes santuokiniai santykiai yra vieni svarbiausių žmogaus gyvenime. Mes pamatėme, kad nesėkmė juose palieka didžiausias žaizdas ir skausmą, bet Lietuvoje labai mažai kas studijuoja santuoką. Žmonės neturi kur mokytis. Net rimtų knygų apie santykių kūrimą nėra daug.

Lengvai rasime, sakyčiau, savanaudiškų knygų – ką daryti, kad turėtume gerą seksualinį gyvenimą, kaip save patenkinti, kaip priversti vyrą padaryti tą ar aną, kaip nesijausti vienišam. Ir dažnai tai yra neteisingi pamatai sutuoktinių gyvenimui, meilei, kuri iš tiesų yra pasiaukojanti, tarnaujanti, duodanti, siekianti gėrio kitam. Todėl matėme labai aiškią nišą, kurioje yra beveik vakuumas.

Dar pamatėme, kad Lietuvoje yra labai daug skausmo, kilusio iš ne visai sveikų santykių šeimoje, kur nebuvo gėrėjimosi vienas kitu atmosferos, kur vaikai nebuvo drąsinami, skatinami gerbti save ir kitus. Skyrybų statistika kalba apie tai.  Žmonės dažnai neturi tinkamo santuokos supratimo, nežino, ko siekti, kad ji būtų sėkminga. Dar vaiko prote sukuriami stereotipai, nuo kurių paskui sunku pabėgti. Kkadangi skausmo, nusivylimo, žaizdų yra labai daug, apie santuoką reikia kalbėti itin atsargiai ir jautriai, nes kitaip tarsi  purvinais batais permaurosi per žmogaus širdį, norėdamas padėti.

O M.Gungor įdomiai, aštriai, tiesiai, bet pagarbiai ir juokingai akcentuoja labai svarbius dalykus – be įžeidinėjimų,  moralizavimo, lektoriams kartais būdingo visažinio tono.

Kas organizuoja  ir gali viešai rodyti šiuos seminarus?      

VšĮ “Nesavanaudiškos lyderystės institutas”yra oficialus Mark Gungor seminaro “Per juokus į geresnę santuoką” platintojas Lietuvoje. Virš dešimt organizacijų yra įsigijjusios licenciją  ir gavusios iš NLI visą vedimui reikalingą medžiagą. Organizacijos, bažnyčios gali įsigyti licencijas ir bendradarbiauti, organizuodamos  šiuos seminarus. Skambinkite ir rašykite šiuo adresu algirdas@nlin.lt.  Mes norime, kad šį seminarą išgirstų kuo daugiau porų .

Penktadienis
Laikas Seminaro eiga
18:00 Pradžia. Registracija.
18:20 I dalis. „Pasakojimas apie dvejas smegenis I“.
19:35 Kavos pertrauka su diskusijomis.
19:55 II dalis. „Pasakojimas apie dvejas smegenis II“.
20:55 Diskusija, vakaro pabaiga.
Šeštadienis
Laikas Seminaro eiga
11:00 Pradžia. Trumpas apibendrinimas.
11:10 III dalis. Mano vėliava arba „Kuo gyvena sutuoktinis“.
11:55 Kavos pertrauka su diskusijomis.
12:25 IV dalis. „Raktas į geresnį seksą I“.
13:05 Pertraukėlė.
13:10 V dalis. „ Raktas į geresnį seksą II“.
13:50 Pietų pertrauka.
15:10 VI dalis. „Kaip išlikti susituokus ir nieko nenudėti“.
16:00 Pasidalijimas įspūdžiais, baigiamoji “ceremonija”.